Se pune apa la fiert cu cele 2 cuburi de supa.
Intr-un vas se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga semintele de chimion, slanina bucatele si morcovul ras. Se lasa pana se rumenesc putin.
Se adauga praful de turmeric, se amesteca si se toarna sucul de rosii. Se lasa sa dea in clocot si apoi se adauga lintea spalata si apa fierbinte.
Se acopera vasul si se lasa sa fiarba 25-30 de minute. Se mesteca in supa din cand in cand pentru ca lintea sa nu se prinda de fundul vasului.
Se bat impreuna smantana, laptele si galbenusurile. Se ia cu un polonic putina zeama din supa si se toarna in acest amestec. Apoi se toarna in supa, in timp ce se mesteca usor. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se lasa supa sa dea in clocot si apoi se opreste focul.
Se adauga in supa cateva feliute de ardei iute, frunzele tocate, 1-2 linguri zeama de lamaie, dupa gust. Se serveste cu crutoane.
Se pune apa la fiert cu cele 2 cuburi de supa.
Intr-un vas se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga semintele de chimion, slanina bucatele si morcovul ras. Se lasa pana se rumenesc putin.
Se adauga praful de turmeric, se amesteca si se toarna sucul de rosii. Se lasa sa dea in clocot si apoi se adauga lintea spalata si apa fierbinte.
Se acopera vasul si se lasa sa fiarba 25-30 de minute. Se mesteca in supa din cand in cand pentru ca lintea sa nu se prinda de fundul vasului.
Se bat impreuna smantana, laptele si galbenusurile. Se ia cu un polonic putina zeama din supa si se toarna in acest amestec. Apoi se toarna in supa, in timp ce se mesteca usor. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se lasa supa sa dea in clocot si apoi se opreste focul.
Se adauga in supa cateva feliute de ardei iute, frunzele tocate, 1-2 linguri zeama de lamaie, dupa gust. Se serveste cu crutoane.