Tarta cu mere

Cheesecake cu banane
ianuarie 5, 2019
Fasole mexicana
ianuarie 30, 2019

Ingrediente

Pentru aluat
 280 gr faina
 50 gr zahar pudra
 1 lingurita zahar vanilat bourbon
 ½ lingurita praf de copt
 ½ lingurita bicarbonat de sodiu
 120 gr unt rece taiat cubulete
 1 ou
Pentru umplutura
 6 mere
 100 gr zahar
 10 gr amidon alimentar
 50 ml lapte rece
 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, lamaie, ghimbir, nucsoara)
 30 ml sirop de artar
 1 lingura unt topit
 1 lingura zahar vanilat bourbon

Mod de preparare

1

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.

2

Se incorporeaza apoi untul urmat de ou.

3

Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.

4

Intre timp se prepara umplutura. Se curata 5 mere de coaja si seminte apoi se taie cubulete.

5

Merele taiate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 200 ml apa. Se pune cratita pe foc si se lasa merele sa fiarba pana cand se inmoaie.

6

Dupa ce merele s-au inmuiat, se iau de pe foc, se paseaza apoi piureul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in lapte rece si pune iar pe foc, lasand-ul sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.

7

Se ia apoi piureul de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita mix de condimente si 30 ml sirop de artar.

8

Aluatul se ia de la rece, se intinde si se pune intr-o forma de copt pentru tarte(sau forme individuale). Se inteapa din loc in loc cu fruculita si se da la copt 8 minute la 200°C.

9

Intre timp se curata marul ramas de seminte si se taie felii subtiri. Feliile de mar se amesteca cu unt topit si se presara cu zahar vanilat bourbon.

10

Dupa cele 8 minute, se scoate crusta din cuptor, se toarna peste aceasta piureul de mere apoi se decoreaza cu felii de mar. Tarta se mai da la copt 6-8 minute.

Ingrediente

Pentru aluat
 280 gr faina
 50 gr zahar pudra
 1 lingurita zahar vanilat bourbon
 ½ lingurita praf de copt
 ½ lingurita bicarbonat de sodiu
 120 gr unt rece taiat cubulete
 1 ou
Pentru umplutura
 6 mere
 100 gr zahar
 10 gr amidon alimentar
 50 ml lapte rece
 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, lamaie, ghimbir, nucsoara)
 30 ml sirop de artar
 1 lingura unt topit
 1 lingura zahar vanilat bourbon

Indicații

1

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.

2

Se incorporeaza apoi untul urmat de ou.

3

Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.

4

Intre timp se prepara umplutura. Se curata 5 mere de coaja si seminte apoi se taie cubulete.

5

Merele taiate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 200 ml apa. Se pune cratita pe foc si se lasa merele sa fiarba pana cand se inmoaie.

6

Dupa ce merele s-au inmuiat, se iau de pe foc, se paseaza apoi piureul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in lapte rece si pune iar pe foc, lasand-ul sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.

7

Se ia apoi piureul de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita mix de condimente si 30 ml sirop de artar.

8

Aluatul se ia de la rece, se intinde si se pune intr-o forma de copt pentru tarte(sau forme individuale). Se inteapa din loc in loc cu fruculita si se da la copt 8 minute la 200°C.

9

Intre timp se curata marul ramas de seminte si se taie felii subtiri. Feliile de mar se amesteca cu unt topit si se presara cu zahar vanilat bourbon.

10

Dupa cele 8 minute, se scoate crusta din cuptor, se toarna peste aceasta piureul de mere apoi se decoreaza cu felii de mar. Tarta se mai da la copt 6-8 minute.

Tarta cu mere

Comments are closed.