Orez cu scoici

Inele de ceapa crocante
ianuarie 30, 2019
Mancare italiana de fasole
ianuarie 30, 2019

Ingrediente

 1 kg scoici
 300 gr orez
 1 pahar cu vin
 2 foi de dafin
 1 ceapa
 2 catei de usturoi
 boabe de piper
 patrunjel verde
 sare
 piper macinat

Mod de preparare

1

Se pregatesc mai intai scoicile. Intr-o oala se adauga putin ulei de masline ,2 catei de usturoi, 2 foi de dafin si cateva boabe de piper, apoi se pun scoicile si paharul de vin. Se aseaza capacul si se lasa cateva minute sa se desfaca.

2

Cand sunt desfacute (nu trebuie insistat, cele care nu s-au desfacut, nu se vor deschide si nu se folosesc pentru ca sunt toxice), le punem intr-un castron pentru a se raci. Strecuram zeama lasata in oala cu ajutorul unei palnii cu un servetel absorbant in interior, pentru a elimina resturile de nisip lasate de scoici.

3

Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga orezul si se caleste pana devine transparent. Adaugam zeama strecurata de la scoici si lasam timp de 15 minute la foc potrivit. Daca mai este nevoie de lichid se adauga apa, in cazul in care nu mai aveti zeama.

4

Intre timp, eliminam jumatate din cochilia scoicilor. Le vom adauga cu 5 minute inainte ca orezul sa fie gata.

5

Se presara patrunjel verde si piper macinat si se serveste imediat.

Ingrediente

 1 kg scoici
 300 gr orez
 1 pahar cu vin
 2 foi de dafin
 1 ceapa
 2 catei de usturoi
 boabe de piper
 patrunjel verde
 sare
 piper macinat

Indicații

1

Se pregatesc mai intai scoicile. Intr-o oala se adauga putin ulei de masline ,2 catei de usturoi, 2 foi de dafin si cateva boabe de piper, apoi se pun scoicile si paharul de vin. Se aseaza capacul si se lasa cateva minute sa se desfaca.

2

Cand sunt desfacute (nu trebuie insistat, cele care nu s-au desfacut, nu se vor deschide si nu se folosesc pentru ca sunt toxice), le punem intr-un castron pentru a se raci. Strecuram zeama lasata in oala cu ajutorul unei palnii cu un servetel absorbant in interior, pentru a elimina resturile de nisip lasate de scoici.

3

Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga orezul si se caleste pana devine transparent. Adaugam zeama strecurata de la scoici si lasam timp de 15 minute la foc potrivit. Daca mai este nevoie de lichid se adauga apa, in cazul in care nu mai aveti zeama.

4

Intre timp, eliminam jumatate din cochilia scoicilor. Le vom adauga cu 5 minute inainte ca orezul sa fie gata.

5

Se presara patrunjel verde si piper macinat si se serveste imediat.

Orez cu scoici

Comments are closed.