Rosti

Fasole mexicana
ianuarie 30, 2019
Inele de ceapa crocante
ianuarie 30, 2019

Ingrediente

 3 cartofi fainosi
 ½ ceapa foarte mica (sau 2 fire ceapa verde)
 8 lingurite ulei
 sare, piper negru

Mod de preparare

1

Se dau cartofii si ceapa pe razatoare. Se condimenteaza bine cu sare si mult piper negru macinat. Se amesteca usor cu mana pana condimentele se distribuie uniform.

2

Se incinge in tigaie 1 lingurita de ulei. Verificati daca e incins cu cateva fire de cartofi, care trebuie sa sfaraie cand le puneti in tigaie.

3

Adaugati cartofi in tigaie si cu dosul unei linguri ii presati pe toata suprafata in strat uniform si subtire. Trebuie sa puneti doar suficienti cartofi cat sa acopere fundul tigaii fara sa se vada prin ei (cam 2 mm). Daca stratul de cartofi e prea gros fie nu se va face inauntru, fie o veti arde deasupra ca sa se prajeasca pana la mijloc. Presati bine cartofii in tigaie cu lingura. Aveti grija ca pe margini sa nu iasa fire razlete de cartofi. Trageti-le cu lingura spre interior, altfel se vor arde.

4

Prajiti rosti pe prima parte timp de 3,5-4 minute, la foc mediu.

5

Asezati o farfurie pe tigaie si rasturnati clatita in farfurie. Puneti 1 lingurita ulei (si putin unt daca doriti) in tigaie si lasati clatita sa alunece inapoi in tigaie. Prajiti-o pe a doua parte inca 3 minute, tot la foc mediu.

6

Scoateti clatita din tigaie si taiati-o in patru. Stivuiti feliile una peste alta, pentru o imagine aspectuoasa.

7

Serviti rosti imediat, cat sunt calde.

Ingrediente

 3 cartofi fainosi
 ½ ceapa foarte mica (sau 2 fire ceapa verde)
 8 lingurite ulei
 sare, piper negru

Indicații

1

Se dau cartofii si ceapa pe razatoare. Se condimenteaza bine cu sare si mult piper negru macinat. Se amesteca usor cu mana pana condimentele se distribuie uniform.

2

Se incinge in tigaie 1 lingurita de ulei. Verificati daca e incins cu cateva fire de cartofi, care trebuie sa sfaraie cand le puneti in tigaie.

3

Adaugati cartofi in tigaie si cu dosul unei linguri ii presati pe toata suprafata in strat uniform si subtire. Trebuie sa puneti doar suficienti cartofi cat sa acopere fundul tigaii fara sa se vada prin ei (cam 2 mm). Daca stratul de cartofi e prea gros fie nu se va face inauntru, fie o veti arde deasupra ca sa se prajeasca pana la mijloc. Presati bine cartofii in tigaie cu lingura. Aveti grija ca pe margini sa nu iasa fire razlete de cartofi. Trageti-le cu lingura spre interior, altfel se vor arde.

4

Prajiti rosti pe prima parte timp de 3,5-4 minute, la foc mediu.

5

Asezati o farfurie pe tigaie si rasturnati clatita in farfurie. Puneti 1 lingurita ulei (si putin unt daca doriti) in tigaie si lasati clatita sa alunece inapoi in tigaie. Prajiti-o pe a doua parte inca 3 minute, tot la foc mediu.

6

Scoateti clatita din tigaie si taiati-o in patru. Stivuiti feliile una peste alta, pentru o imagine aspectuoasa.

7

Serviti rosti imediat, cat sunt calde.

Rosti

Comments are closed.