Cheesecake cu banane

Supa crema de linte
ianuarie 5, 2019
Tarta cu mere
ianuarie 30, 2019

Ingrediente

 300 gr biscuiti digestivi
 150 gr unt light
 400 gr branza Philadelphia light
 200 gr frisca lichida light
 4-5 linguri de stevia pudra sau 200-250 g zahar
 4-5 piersici sau piersici din compot
 250 gr zmeura proaspata sau congelata
 1-2 banane
 sucul unei lamai
 cateva frunze de menta verde
 100 gr ciocolata alba light
 3-4 linguri nuca de cocos
 2 pliculete agar-agar sau gelatina (unul de gelatina pentru tarta)
 esenta de vanilie sau zahar vanilat (dupa gust)

Mod de preparare

Blatul
1

Se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata si untul la bain-marie.

2

Cand amestecul s-a topit, se toarna peste biscuitii sfaramati si se amesteca pana la omogenizarea completa.

3

Pe un platou se aseaza un inel de tort. Se toarna compozitia pentru blat, se niveleaza bine cu dosul unei linguri si se pune la frigider.

Crema
4

Se mixeaza frisca lichida, rece, pana se intareste. Separat se mixeaza crema de branza, zaharul pudra şi esenta de vanilie.

5

Gelatina alimentara se amesteca cu 100 ml apa rece si se lasa sa se inmoaie 10 minute. Apoi se toarna intr-o cratita mica si se incalzeste pe aburi, fara a o lasa sa fiarba.

6

Se amesteca frisca batuta cu branza si gelatina racita si se mixeaza. Compozitia se va închega cand prajitura va fi pusa la frigider.

7

Se taie bananele rondele si persicile in cuburi si se integreaza fructele in compozitia de crema. Se toarna peste blatul de biscuiti.

8

Zmeura se amesteca cu un pliculet (dizolvat) de agar-agar sau gelatina speciala pentru tarta si se toarna peste crema de branza. Se lasa la frigider minimum 3-4 ore.

Ingrediente

 300 gr biscuiti digestivi
 150 gr unt light
 400 gr branza Philadelphia light
 200 gr frisca lichida light
 4-5 linguri de stevia pudra sau 200-250 g zahar
 4-5 piersici sau piersici din compot
 250 gr zmeura proaspata sau congelata
 1-2 banane
 sucul unei lamai
 cateva frunze de menta verde
 100 gr ciocolata alba light
 3-4 linguri nuca de cocos
 2 pliculete agar-agar sau gelatina (unul de gelatina pentru tarta)
 esenta de vanilie sau zahar vanilat (dupa gust)

Indicații

Blatul
1

Se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata si untul la bain-marie.

2

Cand amestecul s-a topit, se toarna peste biscuitii sfaramati si se amesteca pana la omogenizarea completa.

3

Pe un platou se aseaza un inel de tort. Se toarna compozitia pentru blat, se niveleaza bine cu dosul unei linguri si se pune la frigider.

Crema
4

Se mixeaza frisca lichida, rece, pana se intareste. Separat se mixeaza crema de branza, zaharul pudra şi esenta de vanilie.

5

Gelatina alimentara se amesteca cu 100 ml apa rece si se lasa sa se inmoaie 10 minute. Apoi se toarna intr-o cratita mica si se incalzeste pe aburi, fara a o lasa sa fiarba.

6

Se amesteca frisca batuta cu branza si gelatina racita si se mixeaza. Compozitia se va închega cand prajitura va fi pusa la frigider.

7

Se taie bananele rondele si persicile in cuburi si se integreaza fructele in compozitia de crema. Se toarna peste blatul de biscuiti.

8

Zmeura se amesteca cu un pliculet (dizolvat) de agar-agar sau gelatina speciala pentru tarta si se toarna peste crema de branza. Se lasa la frigider minimum 3-4 ore.

Cheesecake cu banane

Comments are closed.