Produsele noastre

Importam toate soiurile de fasole uscata, pe care le comercializam sub brandul propriu "LUNA". In oferta noastra puteti regasi fasole cu bob mic, fasole cu bob lat, fasole cu bob mare, fasole cu bob lung, fasole colorata (rosie, neagra, alb-rosie) si fasole cu bob rotund.

Produsele noastre sunt comercializate in ambalaje de diverse dimensiuni, in functie de necesitatile clientului. Acestea sunt de cea mai buna calitate si asigura mentinerea continutului intr-o stare foarte buna.

Fasolea este unul dintre cele mai hranitoare alimente. Aceasta este saraca in grasimi, lipsita de grasimi saturate sau colesterol si asigura organismului substante nutritve esentiale precum fibre, proteine, calciu, fier, acid folic si potasiu. Fasolea introdusa in alimentatie reduce riscul de a dezvolta afectiuni ale inimii, prin scaderea nivelului colesterolului si previne aparitia unor tipuri de cancer. Ultimele studii au demonstrat ca un consum regulat de fasole reduce presiunea arteriala si contribuie la mentinerea unui nivel scazut al zaharului din sange.

Comercializam mai multe soiuri de mere, precum Golden, Idared, Granny Smith, etc. Merele se pastreaza în depozite frigorifice cu atmosfera controlata. Temperatura aerului trebuie sa fie de 0 – 4 grade Celsius in functie de soi. Umiditatea relativa a aerului trebuie sa fie 88 – 92 %. Durata de pastrare depinde de soi si de condițiile tehnologice, fiind cuprinsa intre 140 – 150 zile pana la 210 – 240 zile la cele mai rezistente soiuri.

In ceea ce priveste ambalajul marfurilor, acesta corespunde normelor internationale de pastrare, transportare si manipulare, incepand cu saci de capacitati cuprinse intre 5 kg si 25 kg, ladite sau cutii cu capacitati intre 3 kg si 18 kg si terminand cu box-paleti de plastic sau lemn, cu capacitatea de cca. 300 kg sau saci de 1 tona. Toate ambalajele noastre indeplinesc conditiile maxime de siguranta pentru produsul continut si pot fi usor manipulate in vederea structurarii marfurilor cerute de client.

Importam si comercializam toate soiurile de cartofi (roz, rosii, albi, galbeni, mov) en-gros, ambalati in saci de 10 kg sau de 30 kg.

Cartofii sunt cea mai folosita leguma atat in lume cat si in Romania. Sunt foarte populari si se folosesc la zeci de mancaruri, in special ca garnitura. Cartoful este una dintre legumele cu cele mai multe substante nutritive. Un cartof de marime medie contine 45% din doza zilnica recomandata de vitamina C, este bogat in vitamina B6, fibre si multe alte minerale si vitamine. De fapt, cartofii reprezinta cea mai buna si ieftina sursa de potasiu - un cartof are mai mult potasiu decat o banana, o rosie, o portie de broccoli sau o portocala.

Cartofii se pastreaza la intuneric in ladite aerisite, la temperaturi de 5-6 grade Celsius. La temperaturi de 1-4 grade Celsius, se produce fenomenul de indulcire a cartofului. Expunerea la lumina produce inverzirea acestuia si aparitia solaninei, daunatoare sanatatii.

Importam si comercializam ceapa rotunda, galbena / alba / rosie, din Europa si din zone precum Kyrgizstan, Ucraina, sau Olanda. Aceasta are calibrul 45 - 70/75+ si este ambalata in plase de 10kg, 25kg sau 1000kg.

Ceapa este una din cele mai des intalnite legume, mai ales in partea de sud si sud-est a Romaniei. Nelipsita din bucatarie, ceapa este cu adevarat o leguma uimitoare. Este o buna sursa de vitamina C, vitamina B6, fibre, acid folic, potasiu, mangan si molibden, avand calitati antioxidante. Consumul de ceapa poate preveni bolile cardiovasculare, protejeaza impotriva unor forme de cancer, imbunatateste functionarea plamanilor, reduce nivelul colesterolului si stimuleaza absorbtia fierului din alte alimente. Ceapa este si un diuretic ce favorizeaza eliminarea sodiului din organism, si are proprietatea de a calma tusea si de a desfunda caile respiratorii.

Comercializam en-gros toate tipurile de orez (bob scurt, bob mediu, bob lung).

Orezul este o sursa de fibre alimentare, de proteine, de vitamine si minerale, printre care calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc. Este o foarte buna sursa de energie, deoarece mentine buna functionare a creierului, datorita continutului sau mai mare de carbohidrati. Dintre toate celelalte cereale, orezul contine cele mai mari cantitati de proteine bogate din punct de vedere calitativ. Orezul este sarac in grasimi. Fiindca nu contine gluten, este ideal pentru cei ce sufera de intoleranta la gluten.

Dupa mere, prunele sunt fructele cele mai cultivate in Romania. Prunele uscate au un gust dulce si sunt bogate in nutrienti. Acestea pot fi gasite pe toata perioada anului si contin: vitamina A, C și grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier si putine calorii.

De asemenea, prunele uscate ofera organismului o cantitate de fibre ce potolesc foamea si o amana pentru mai multe ore. Fibrele solubile din prunele uscate ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange si la cresterea sensibilitatii insulinei, astfel jucand un rol important in prevenirea si tratarea diabetului de tip 2. Aceste fibre ofera o senzatie de satietate, fiind recomandate in curele de slabire.

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume. Acestea sunt crescute in cel putin 107 de tari si sunt pe locul al patrulea in topul culturilor alimentare din lume, in valoare monetara.

Banana este un fruct tropical cu numeroase beneficii asupra sanatatii, datorate continutului de potasiu, fibre, antioxidanti, minerale, vitamina B6, vitamina C, magneziu, calciu si fosfor. Beneficiile pentru sanatate includ reducerea riscului de cancer si astm, scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea sanatatii inimii.

Leguminoasele fac parte din alimentatia standard in multe parti ale tarii si un ingredient principal in numeroase feluri de mancare nationale si regionale. Exista sute de varietati de leguminoase cultivate in intreaga lume. Cele mai populare includ mazarea, lintea, nautul si soia.

Sunt extrem de bogate in proteine (25% in medie) si au o valoare calorica mai ridicata (intre 120 si 340 kilocalorii pentru 100 grame). Leguminoasele contin o mare proportie de amidon (intre 55% si 60%) si de fibre vegetale. Continutul de vitamine ce apartin grupului B este insemnat. In plus, ele sunt bogate in fosfor, in iod, in calciu si fier. Aceste diferite proprietati nutritive fac din ele un aliment indispensabil echilibrului alimentar, mai ales pentru persoanele care urmeaza un regim vegetarian.

Varza este una dintre legumele ce au multiple proprietati benefice pentru organism. Datorita calitatilor sale antitumorale, antioxidante si antiinflamatoare, este considerata un remediu universal. Varza este un bun remineralizant si tonifiant.

In compozitia verzei murate se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie. Varza murata este bogata in provitamina A, in complexul de vitamine B si in vitaminele C şi E, dar si in fibre, elemente care asigura sănătatea celulelor. Aceste fibre sunt compuse in cea mai mare parte din celuloza, iar gama de minerale este formata din calciu, magneziu, fier, dar si oligoelemente precum iod, cupru, mangan si sulf.

Legumele radacinoase precum morcovii sau pastarnacul contin numeroase substante minerale si vitamine care ajuta si regleaza procesele chimice care se desfasoara in interioril organismului uman.

Morcovul este recomandat intr-o multime de afectiuni, fiind un pretios rezervor de vitamine. Efectele benefice pentru organism si mentinerea starii de sanatate se datoreaza continutului sau biochimic diversificat: 80% apa, 1% proteine, 6% hidrati de carbon, o serie de saruri minerale (calciu, fier) si o serie de vitamine (A, B, C). Morcovul este un aliment tonic, remineralizant si antianemic, fiind folosit in toate dietele, sub diferite forme.

Pastarnacul este o leguma foarte nutritiva, fiind folosita in trecut ca un aliment de baza. Este bogat in nutrienti, fibre, vitamine si minerale si este extrem de gustos. Compozitia chimica a pastarnacului este: 83% apa, 1,40% proteine, 0,38% grasimi, 8-10% hidrati de carbon, 3,5% fibre, saruri minerale (K) si vitamine (A, B, C). Acesta are proprietati deosebite, dintre care putem aminti: aperitiv, depurativ, diuretic, antiseptic, antireumatic, calmant si sedativ. Pastarnacul nu are colesterol si este usor de digerat.

Unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate soiuri de struguri din tara noastra, "Moldova" este un soi de masa viguros, ce isi are originea in Basarabia si si-a capatat renumele datorita calitatilor sale deosebite. Strugurele este aspectuos si are o forma cilindrica sau conica, cu o greutate de aproximativ 400g. Boabele sunt mari, ovale, de culoare albastru-violacee, cu coaja groasa, dar frageda. Pulpa este incolora si tare, fara samburi. Acestia au un gust extrem de placut si racoritor. Acest soi rezista foarte bine la transport si se pastreaza excelent pe timpul iernii.

Arpagicul este o planta mica si robusta, inrudita cu ceapa. Pe langa calitatile culinare, arpagicul este bogat in vitaminele C, A, B6, C, E şi K, magneziu, fier, calciu, seleniu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, proteine, dar si apa, carbohidrati, fibre si grasimi. Acesta se adauga in preparatele culinare in ultimele minute, pentru a ii pastra aroma, gustul si mirosul sau avand rolul de a creste apetitul si contribuind la fluxul digestiv.

Procesul de comanda al produselor noastre:

Urmareste-ne pe retelele sociale

Fii la curent cu toate noutatile urmarind LUNA pe retelele de socializare